DODON despre blocul ACUM: Să nu umble pe coridoarele Parlamentului, făcând selfie. Mai bine să se ducă la biserică, să se mărturisească

Embed:

Şeful statului, Igor Dodon, se arată supărat pe binomul PAS - PPDA, care, potrivit lui, "se poartă ca nişte copii mici în "песочница". Asta pentru că membrii blocului politic ACUM insistă pe un guvern minoritar şi nu acceptă condiţiile PSRM pentru crearea unei coaliţii de guvernare.

"Eu în genere aş recomanda acum se începe ultima săptămână înainte de Paşti să se mai ducă la biserică să se mărturisească dacă nu au fost niciodată, să se împărtăşească, să mai boiască nişte ouă, să bată câte un ou roşu de Paşti. După Paştele Blajinilor să se gândească şi să vedem la ce ajungem.", a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Şeful statului a explicat şi de ce socialiştii nu au încredere în liderii blocului ACUM.

 " Îmi amintesc când eram deputat în Parlament, câte moțiuni de cenzură au fost înainte de socialiști împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, care a închis zeci și sute de școli în Republica Moldova. Eu sunt ferm convins că credibilitatea faţă de liderii Blocului ACUM ca politicieni, lăsăm sentimentele ca faţă de oameni, ca politicieni este nu că zero este minus 200.  Faptul că socialitșii au mers la acest dialog cu cei de dreapta vreau să spun că demostrează maturitatea politică a socialiștilor. "

CITEŞTE ŞI: Dodon spulberă VISUL liderului PPDA: Andrei Năstase NU va fi speaker al Parlamentului

Imediat după scrutinul din 24 februarie, reprezentanţii PAS şi PPDA au fost invitaţi la discuţii şi negocieri atât de către socialişti, cât şi de democraţi. Toate invitaţiile au fost însă respinse. Ulterior, cei din blocul politic ACUM i-au chemat, separat, pe deputaţi pentru a discuta despre aşa-numitele iniţiative legislative de dezoligarhizare, pe care vor să le supună votului în Parlament. Gestul a fost însă calificat drept o tentativă de șantaj și corupere a aleşilor. Ulterior PAS, PPDA şi PSRM au avut o întâlnire, dar care s-a soldat fără niciun rezultat. Atât PSRM, cât şi ACUM doresc posturi în Guvern şi Parlament, asta deşi anterior partidul condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase au spus că nu îşi doresc funcţii.

 

Lasă un comentariu