Dodon: Cu secretele şi netransparenţa adresaţi-vă la contracandidaţi

Candidatul PCRM la alegerile locale din 5 iunie în Capitală, Igor Dodon, neagă că formaţiunea ar fi ţinut în secret candidatura lui la funcţia de primar. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru 24h.md.

"În primul rând, noi am spus că vom înainta candidatul nostru la Chişinău abia după ce va fi oficial anunţată data alegerilor locale şi am fost primii care ne-am ţinut de cuvânt. În al doilea rând, anterior candidatura mea a fost înaintată de patru din cele cinci comitete raionale din Chişinău, fapt care a fost mediatizat. Deci, neoficial, dacă luăm în considerare că PCRM aplică principiul primeris în selectarea candidaţilor la vreo funcţie anume, se putea presupune că eu aveam toate şansele să fiu înaintat", a explicat candidatul Partidului Comuniştilor.

Totodată, Dodon susţine că despre candidatura lui se discuta mult înainte de înaintarea oficială, "pe când alte partide, inclusiv de la guvernare, chiar au secretizat într-un mod suspect, până în ultima clipă, candidaturile lor la Primărie". "Aşa că dacă vă interesează secretele şi netransparenţa, vă rog de-i contactaţi pe contracandidaţii mei electorali", a mai punctat acesta.

Amintim că PCRM şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei la 2 aprilie. Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin a declarat atunci că la desemnarea candidaturii s-a ţinut cont de profesionalismul şi competenţa persoanei şi că din acest motiv, membrii PCRM au votat în unanimitate candidatura lui Igor Dodon la funcţia de primar al Capitalei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu