Dodon critică Guvernul Sandu: Dacă cineva nu face faţă, trebuie schimbat

Embed:

Igor Dodon pune tunurile pe cabinetul condus de colega de coaliție, Maia Sandu. După ce a fost în Parlament și a ținut un discurs în care şi-a arătat nemulţumirea faţă de actualul guvern, Dodon se menţine pe poziţie. Mai mult, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, şeful statului a declarat că membrii blocului "ACUM" care nu fac faţă ar trebui înlocuiţi cu specialişti mai buni de la PSRM.

"Dacă cineva nu face faţă, nu contează unde, în Parlament, Guvern, la Președinție, în altă structură, trebuie să le spunem că nu se descurcă şi înseamnă că trebuie schimbat. Schimbăm oamenii, schimbăm abordările. Dacă socialiştii au specialişti buni, să îi lăsăm să îşi facă treaba. Pentru că asta e important pentru întreaga coaliţie", a menţionat Igor Dodon.

Şeful statului mai spune că nu vrea să lovească într-un minister anume, însă recunoaşte că a fost o greşeală demiterea tuturor secretarilor de stat după desemnarea miniştrilor Alianţei PSRM - ACUM.

"Ei au venit de la Harvard, de la nişte organizaţii, şi au devenit miniştri. În cele mai dese cazuri fără a înţelege ce se petrece în ministerul respectiv. Ei au scos tot eşalonul doi din ministere, pe aceşti secretari de stat pentru că au lucrat cu democraţii. La ei acum totul se prăbuşeşte. Apar probleme de funcţionare a structurii în întregime", a precizat preşedintele ţării.

Întrebat despre soarta actualei coaliții de guvernare, Dodon s-a contrazis singur: "Nu cred că sunt riscuri pentru coaliţie. Numai dacă unul dintre partidele blocului ACUM va lua hotărârea de a ieşi din coaliţie. Ceea ce nu poate fi exclus".

Membrii alianței "Kozak" au semnat recent un nou acord care prevede că Parlamentul va oferi Guvernului susţinerea necesară pentru implementarea reformelor. În acord sunt incluse acţiuni în mai multe domenii, cum ar fi justiţie, economie, politică externă sau învăţământ.

Imediat după semnarea documentului, Lilian Carp, unul dintre reprezentanții blocului ACUM, a afirmat că documentul a fost semnat în grabă, sub paravanul reținerii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, pentru a distrage atenţia societăţii de la detaliile acestui document.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu