Dodon cere insistent demiterea lui Chirtoacă. AFLĂ ce soluţie are liderul PSRM după ce judecata a spus NU referendumului

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, vrea cu tot dinadinsul să-l demită prin referendum pe primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

După ce instanţa de judecată a respins solicitarea socialiştilor de a înregistra grupul de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului, liderul PSRM a anunţat astăzi că dispune de 90.000 de semnături din partea locuitorilor capitalei şi a făcut un apel la consilierii municipali ca să voteze pentru includerea iniţiativei de demitere a edilului pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Municipal.

"Aceste 90 mii de semnături demonstrează că locuitorii capitalei sunt obosiţi de această guvernare şi vor o abordare profesionistă. Era nevoie doar de 60.000 de semnături, ca să se poată organiza referendumul. Au fost lansate şi vor continua discuţiile cu consilierii din alte partide. Ultima şedinţă a CMC nu a avut loc pentru că primarul Chirtoacă s-a speriat că s-ar putea vota iniţiativa de lansare a referendumului", a subliniat Igor Dodon.

Anterior, președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat pentru Ziarul de Gardă că semnăturile colectate de Partidul Socialiștilor pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă nu au nicio putere juridică și nu pot fi folosite în scop electoral.

"Odată ce instanţa de judecată nu a admis crearea unui grup de lucru pentru organizarea unui referendum, totul s-a încheiat. Tot ce se întâmplă acum, cu strâgerea de semnături, nu este decât o campanie politică, iar PSRM, ca partid politic, poate face aşa ceva. Semnăturile însă nu au putere juridică. Teoretic, dacă la semnare, nu se cere buletinul de identitate, o persoană poate să indice un nume fals sau alte date care nu corespund adevărului", a declarat Iurie Ciocan.

Publika.md reaminteşte că Igor Dodon a iniţiat procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anterior, edilul capitalei a declarat că îi urează succes lui Igor Dodon în această acţiune.

Ulterior, instanţa de judecată a respins solicitarea socialiştilor de a înregistra grupul de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului. PSRM a calificat decizia drept una politică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu