Dodon: Alegerile locale s-au desfășurat în mod liber și democratic

Președintele Igor Dodon a calificat alegerile locale de ieri drept libere și democratice. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului menționează că scrutinul din 20 octombrie demonstrează o ”revenire la normalitate după mulți ani în care competiția electorală a fost grav afectată de metode incorecte practicate de anumite partide sau politicieni care încercau să decidă în locul cetățenilor”.

Totodată, Dodon spune că sunt și lecții de învățat, iar participarea redusă la vot ar trebui să pună pe gânduri întreaga clasă politică. ”Solicit politicienilor din toate partidele să manifeste respect față de fiecare vot dat de cetățeni, să trateze cu maximă responsabilitate votul primit și să înceapă cît mai curînd să lucreze cu adevărat pentru cetățeni în consiliile raionale și locale, să pună în prim plan rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă la nivel local și chestiunile legate de dezvoltarea localităților”, mai scrie Dodon.

Șeful statului a îndemnat formațiunile politice să desfășoare o competiție electorală corectă și în tutul doi, axată pe soluții, dar nu pe atacuri la persoană. În altă ordine de idei, Igor Dodon a menționat că ”greul pentru coaliția majoritară abia începe, iar pentru a putea îndeplini angajamentele asumate în Acordul pe care partidele componente l-au semnat, este nevoile să poată lucra în continuare împreună și după aceste alegeri.”

 

loading...

Lasă un comentariu