Dodon a refuzat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Pe cine a propus șeful statului

Embed:

Preşedintele Igor Dodon nu a acceptat candidatura lui Eugen Sturza, înaintată de Coaliţia de guvernare pentru funcţia de ministru al Apărării. Potrivit şefului statului, acesta nu are experienţa necesară. În schimb, l-a propus pentru acest post pe Victor Gaiciuc, care a deţinut în perioada 2001-2004.

"Am semnat o scrisoare prin care recomand, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, un profesionist la funcția de ministru al Apărării. Dacă veți insista în continuare pe persoane incompetente, astfel de decrete n-am să semnez",a spus președintele țării, Igor Dodon. 

De asemenea, Igor Dodon a declarat că nu va accepta iniţiativa democraţilor de modificare a Constituţiei pentru a declara integrarea europeană drept orientare strategică.

"Vectorul geopolitic nu-l hotărăște un partid sau altul. Îl hotărăște poporul Republicii Moldova la referendum. Dacă Partidul Democrat va insista în continuare pe această abordare, unica soluție a mea va fi, conform Constituției, să inițiez un referendum consultativ privind vectorul geopolitic extern", a spus președintele Igor Dodon.

Dodon a mai spus că va bloca şi în continuare legile votate în Parlament. În special, este vorba despre documentele care se referă la reformarea Academiei de Ştiinţe şi domeniul energetic, dar şi proiectul privind introducerea tichetelor de masă.

De asemenea, el nu a exclus că în viitor nu va promulga nicio iniţiativă din partea majorităţii parlamentare şi a Guvernului. Totodată, Dodon a declarat că preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi subordonat administraţiei Statelor Unite ale Americii, iar Washingtonul, de fapt, gestionează tot ce se întâmplă în Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu