Documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson au un efect blasfemator asupra regretatului artist

O statuie a lui Michael Jackson a fost înlăturată de la Muzeul Național al Fotbalului din Marea Britanie, în contextul celor mai recente acuzații de natură sexuală care i s-au adus artistului în documentarul "Leaving Neverland" transmis de HBO.

De asemenea, mai multe posturi radio au anunțat că nu vor mai difuza piesele „Regelui Pop” motivând că ascultătorii lor nu vor să mai audă această muzică. De cealaltă parte, familia și prietenii lui Jackson i-au luat apărarea acestuia și o parte ai fanilor săi spun că este ușor să acuzi pe cineva care nu poate să se apere. În documentarul „Leaving Neverland”, transmis de HBO în mai multe părți, Wade Robson și James Safechuck l-au acuzat pe Michael Jackson că i-a abuzat sexual pe parcursul a câtorva ani, când erau copii, relatează libertatea.ro.

Familia lui Jackson a cerut ca documentarul să nu fie transmis, numindu-l „linșaj public” și a dat în judecată compania mamă, WarnerMedia. I-a fost retrasă statuia din Muzeul Fotbalului Muzeul Fotbalului din Manchester, Anglia, a retras o statuie cu starul pop, expusă din 2014. Statuia a fost inițial prezentată în 2011 la stadionul Fulham Craven Cottage de către proprietarul clubului, Mohamed Al Fayed, care era prieten cu cântărețul.

Monumentul a fost însă înlăturat de către actualul proprietar al clubului, Shahid Khan în 2013 și înlocuită cu o statuie a fostului jucător Fulham, George Cohen. Statueta a fost donată Muzeului Național al Fotbalului din Manchester care a expus-o până acum. Un purtător de cuvânt al muzeului a declarat: „Muzeul Național al Fotbalului a făcut o serie de schimbări în expoziții și în obiectele expuse.

Ca parte a acestor schimbări am luat decizia de a retrage statuia lui Michael Jackson”. Deși muzeul nu a legat în mod explicit îndepărtarea statuii de acuzațiile care i s-au adus artistului, fanii consideră o coincidență prea mare faptul că acest lucru s-a întâmplat tocmai săptămâna aceasta. De asemenea, mai multe posturi de radio din Noua Zeelandă și Canada au eliminat piesele lui Michael Jackson din playlisturile lor, în urma acuzațiilor de abuz care i se aduc starului pop în documentarul „Leaving Neverland”.

În timp ce unii fani i-au luat apărarea cântărețului pe rețelele de socializare, alții și-au exprimat sprijinul pentru presupusele sale victime și au discutat despre neplăcerea pe care o au atunci când ascultă muzica lui Michael Jackson după ce au aflat ce acuzații i se aduc starului.

Radiourile din Noua Zeelandă și Canada nu mai difuzează muzica lui Michael Jackson În Noua Zeelandă, mai multe posturi de radio majore au scos muzica lui Jackson din emisie. Decizia a fost luată inclusiv de Broadcaster MediaWorks, cel mai mare radio din țară. „Michael Jackson nu se află în prezent pe liste de redare ale posturilor de radio MediaWorks”, a declarat Leon Wratt, directorul companiei pentru radio, potrivit CNN. „Aceasta este o reflectare a audiențelor noastre și a preferințelor lor – este treaba noastră să ne asigurăm că posturile noastre de radio pun muzica pe care oamenii doresc să o audă”, a completat el.

Și televiziunea NZME a anunțat că nu va mai pune piesele lui Jackson. „Playlisturile postului NZME se schimbă de la o săptămână la alta și Michael Jackson nu este prezent pe ele”, a declarat directorul de divertisment al postului. În Canada, trei posturi de radio de la Montreal au încetat, de asemenea, să cânte muzica lui Michael Jackson.

Familia artistului a reacționat dur Familia lui Michael Jackson a negat acuzațiile care i s-au adus starului și a condamnat documentarul, numindu-i pe acuzatorii lui Jackson „mincinoși recunoscuți”, referindu-se la faptul că cei doi au declarat, atunci când artistul era în viață, că nu au fost molestați. Familia a afirmat, de asemenea, că „Michael a fost supus unei investigații amănunțite, printre care și o descindere neanunțată la Neverland și alte proprietăți ale sale, precum și un proces în urma căruia juriul a decis că Michael a fost complet nevinovat”.

Jackson a făcut obiectul a două cazuri de abuz în timpul carierei sale. În 1993, un copil de 13 ani l-a acuzat pe Jackson că l-a molestat sexual în mod repetat pe o perioadă de cinci luni. Băiatul a spus că Jackson a făcut baie cu el, a împărțit patul cu el și i-a dat cadouri.

În 2003, procurorii au formulat alte șapte capete de acuzare pentru molestare de copii pe numele lui Michael Jackson. Artistul a fost achitat de acuzații și și-a susținut nevinovăția până la moartea sa. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu