Documentarul "9/11: Stare de urgenţă" va fi difuzat marţi, de BBC Knowledge

BBC Knowledge va difuza marţi, 10 septembrie, de la ora 22.00, documentarul "9/11: Stare de urgenţă", care dezvăluie momentele în care lideri politici şi militari, dar şi femei şi bărbaţi obişnuiţi s-au trezit în prima linie a unui nou tip de război, scrie rtv.net.

Potrivit unui comunicat al BBC Knowledge, pe data de 11 septembrie 2001 lumea s-a schimbat pentru totdeauna, iar SUA au fost supuse unei încercări cum nu mai fusese vreodată.

Prezentând o descriere minut cu minut a acelei zile, documentarul "9/11: Stare de urgenţă" urmăreşte o serie de persoane, unele publice, altele private şi descoperă cum s-au comportat şi cum au reacţionat acestea.

Filmele anterioare au purtat telespectatorii în interiorul Pentagonului, al World Trade Center şi al Zborului 93. "9/11: Stare de urgenţă" este primul film care tratează ziua de 11 septembrie ca un eveniment unic, îmbinând poveşti ale tuturor jucătorilor cheie şi din toate perspectivele, de la controlul traficului aerian şi camera pentru situaţii de urgenţă din cadrul Casei Albe, până la cabinele avioanelor F-16 însărcinate cu aducerea la sol a avioanelor de linie civile.

Filmul dezvăluie, de asemenea, poveştile unor oameni obişnuiţi - piloţi ai forţelor aeriene, şefi ai brigăzilor de pompieri, rude ale pasagerilor din avioanele deturnate - care au fost puşi în faţa unor provocări fără precedent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu