Documentar zguduitor despre coșmarul războiului din Donbas. Corespondentul Canal 3, alături de oamenii din Avdeevka

Reportaj din Infern! Corespondentul special Canal 3, Crina Balea şi operatorul Victor Frumusache au realizat un documentar zguduitor, după ce, timp de o săptămână, au trăit alături de oamenii din Avdeevka, coșmarul războiului din Donbas, scrie canal3.md.

Avdeevka, un oraş din regiunea Doneţk, Ucraina. Potrivit datelor din 2001, populaţia acestei localităţi constituia puţin peste 37 de mii de locuitori, la jumătate faţă de sectorul Centru din Chişinău. Timp de trei ani conflictul din zonă şi-a pus amprenta.

"Ora 02:00 noaptea. Echipa noastră de filmare este gata de drum. Din capitala Ucrainei şi până în Avdeevka sunt aproape 800 de kilometri. Dacă în mod normal această distanţă poate fi parcursă în nouă ore, noi am făcut-o în jumătate de zi, drumurile fiind într-o stare deplorabilă. Până să ajungem în oraş, am trecut câteva posturi de control. Primul a fost cel al poliţiei".

Echipa a revenit acasă şi speră că moldovenii vor înţelege exact ce se întâmplă în Estul Ucrainei.

"Noi am reuşit să vorbim cu localnicii, cu militarii şi în acest documentar telespectatorii noştri vor putea să simtă ceea ce am văzut noi, să înţeleagă care este viaţa acolo. Eu aş vrea de fapt să cred că după acest documentar, cetăţenii Republicii Moldova vor înţelege cât de bine se trăieşte în Republica Moldova acum", a spus corespondentul special Canal 3, Crina Balea.

REPORTAJUL INTEGRAL ÎL GĂSIŢI AICI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu