Doctorii, ŞOCAŢI. Au scos 4.100 de pietre din vezica biliară a unui bărbat (FOTO)

Doctorii au reușit să scoată 4.100 de pietre din vezica biliară a unui indian care a ignorat durerea abdominală pe care o avea timp de mai mulți ani.

Yogesh Yewle, în vârstă de 43 de ani, s-a plâns de dureri abdominale îngrozitare, dar nu a consultat niciodată un specialist care ar fi putut să-i ofere un diagnostic, scrie libertatea.ro.

Bărbatul din India lua forte multe calmante pentru a alina durerea. Totuși, la sfârșitul lunii mai, durerea a revenit, iar Yewle s-a dus la spital, unde doctorii au reușit să scoată 4.100 de pietre care stăteau în vezica sa biliară. Descopeirerea a fost făcută la o consultație cu ultrasunete.

Doctorii au rueșit să îi scoată toate pietrele dintr-o singură operație, care a durat puțin peste două ore. Pietrele măsurau între 3 și 4 milimetri.

"El a fost internat săptămâna trecută, după ce a suferit de o durere abdominală severă pentru două zile. Omul nu a avut parte de un tratament și lua calmante de fiecare dată când simțea durerea. Am fost nevoiți să-l operăm de urgență, după ce mai multe teste au arătat că pacientul avea un număr semnificativ de calculi biliari", a declarat doctorul chirurg Amit Sharad Kele.

Acum, bărbatul se află sub tratament și va fi externat în câteva zile.

Calculi biliari sunt formați în mare parte din colesterol și se formează în vezica biliară. De obicei nu cauzează simptome, dar pot duce la o durere abdominală intensă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu