Doctor Komarovsky a revenit la Chişinău. Ce le sugerează renumitul pediatru părinţilor (FOTOREPORT)

Embed:
Din ce în ce mai mulți bărbaţi se implică activ în educația copiilor. Tendinţa a fost observată de faimosul pediatru din Ucraina, Evgheni Komarovsky. Doctorul a organizat un seminar în Capitală, care a adunat câteva sute de persoane. El a dat exemplul ţărilor nordice, unde taţii îşi asumă responsabilități în egală măsura cu mama.

"Dacă, de exemplu, în Finlanda femeia vine la pediatru fără soţ, adică doar cu copilul, fără tatăl acestuia, atunci ea va sesiza serviciile sociale. Aşa ceva nu poate fi", a spus Evghenii Komorocsky, pediatru ucrainean.

Puținii bărbați care au venit la eveniment susțin poziția lui Komarovsky.

"Tata trebuie să fie mereu alături. Copilul trebuie protejat, trebuie să-i dai sfaturi suplimentare. Iar tata este mai pragmatic și mai strict", spune Evghenii Komorocsky. 

Medicul spune că, prin activitatea sa, îşi propune să explice pe înţelesul părinţilor cele mai recente inovaţii medicale.

"Sloganul "Copiii sunt viitorul nostru" este o prostie, copiii sunt prezentul nostru, pentru că dacă copiii se simt bine acum, înseamnă că se simt bine şi mama, și tata. Și dacă mama, tatăl și copilul se simt bine, înseamnă că sunt o familie fericită. Iar o familie fericită este scopul oricărui stat" a mai spus Evghenii Komorocsky, pediatru ucrainean.

Mamele prezente la seminar spun că urmăresc lecțiile doctorului Komarovsky pe internet și ţin cont de recomandările acestuia.

"Îl urmărim pe YouTube, studiem temeinic, am venit să-l vedem în realitate."

Doctorul Komarovski a organizat la Chișinău deja al treilea seminar. Biletele au costat 1500 lei.
loading...

Lasă un comentariu