(DOC) Socialiștii vor să schimbe denumirea unei străzi din Chișinău. PL, ÎMPOTRIVĂ: Vom împiedica asemenea abuzuri

Socialiștii vor să schimbe denumirea străzii Octavian Goga din Capitală în A.V. Suvorov. O spune liberalul Ion Cebanu, care menţionează că PL este împotriva unei asemenea modificări.

"În stil clasic bolșevic, folosindu-se de o adresare a unei asociații obștești "Fraternitatea Cadeților" condusă de Serghei Nazarenco, o asociație care are drept obiectiv promovarea intereselor minorităților naționale, dar și de adresarea făcută de către președintele fracțiunii socialiștilor din CMC Serghei Afanascenco, aceștia cer redenumirea străzii Octavian Goga în A.V. Suvorov.

O asemenea solicitare aceștea au făcut către direcția arhitectură a municipiului, iar arhitectul șef al municipiului Svetlana Dogotaru planifică o ședință pe marginea acestei solicitări, adică "proțes pașol".

Le amintesc tovarășilor socialiști că Octavian Goga a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. 20, pentru o scurtă perioadă și prim-ministru, este adevărat că a avut viziuni politice de dreapta unii chiar le-ar spune de extremă însă asta nu face să-i negăm opera literară care se învață în școli.

Pentru comparație, A.V. Suvorov a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Țarist către Dunăre și micșorare a influenței Imperiului Otoman în această zonă.

Partidul Liberal este împotriva unei asemenea modificări în denumirea străzilor, la fel considerăm asemenea intenții drept încercări de resuscitare a vechii idiologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice și ne rezervăm dreptul de a împiedica asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziție de legislația națională și internațională", menţionează Ion Cebanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

 

loading...

Lasă un comentariu