Doar trei interpreţi moldoveni s-au înscris până acum la etapa naţională a Eurovision 2014

Embed:

Organizatorii etapei naţionale a concursului Eurovision 2014 au decis în ultimul moment participarea Moldovei la prestigioasa competiţie. Motivul ezitării îl constituie lipsa banilor necesari pentru organizarea evenimentului. 

"Europa este într-o criza financiară, şi noi nu suntem o excepţie, ne-am  gândit prea mult participăm, nu participăm. Găsim bani suficienţi pentru show-urile pe care ne propunem sau nu, de aceea a durat mai mult", a spus şeful departamentului Producţie Eurovision, Leonid Melnic.

Din cauza incertitudinii, mulţi artişti nu şi-au depus dosarele în timp util, iar acum nu prea mai au timp de pregătiri. Campania de înregistrare a demarat pe 23 decembrie 2013 şi se încheie pe 23 ianuarie. Până acum, în concurs s-au înscris doar trei interpreţi.

"Nu vor mai participa în concurs piese separat şi interpreţi separat, am revenit la o formulă mai veche. Interpretul vine cu piesa în concurs şi prezintă piesa. Am revenit nu din cauză că nu a fost bine anul trecut, dar din cauză că ne-am gândit prea mult participăm sau nu participăm, şi a rămas prea puţin timp pentru interpreţi ca să se pregătească", a mai spus Melnic.

Potrivit Regulamentului, în concurs pot fi înscrise piese care nu au fost lansate înainte de 1 septembrie 2013. Durata maximă a fiecărei piese este de trei minute. Participanţii trebuie să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, dar este admisă şi colaborarea cu textieri/compozitori de peste hotare.

Totodată, concurenții pot depune una sau mai multe lucrări şi să pot prezenta piesele înscrise în concursul din Moldova şi la alte selecţii din alte ţări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu