Doar şapte familii au încheiat contracte cu banca pentru a primi un apartament prin programul "Prima Casă"

Embed:

10 luni pentru un fundament. În acest ritm munceşte compania care construieşte blocurile de pe strada Ghioceilor, parte a programului "Prima Casă". Mai mult, banca partener nu se grăbeşte să crediteze lucrările. Chiar şi în aceste condiţii, primarul Dorin Chirtoacă ne asigură că blocurile vor fi edificate, iar oamenii îşi vor primi apartamentele.

Doar şapte familii au încheiat contracte de creditare cu banca pentru a primi un apartament în blocurile din strada Ghioceilor, iar peste 140 aşteaptă să facă acest lucru. Deoarece construcţia întârzie, blocul încă nu a fost înregistrat la Oficiul Cadastral Teritorial Chişinău. Respectiv, banca ezită să aprobe mai multe dosare. Primarul Dorin Chirtoacă a găsit vinovatul - presa.

"Orice am face noi, oricum problema se va pune în aşa fel încât nu se face nimic, niciodată nu se va face nimic şi nu o să se construiască blocul şi degeaba vorbim şi degeaba pierdem vremea. Aşa cum este dificil, dar mergem înainte şi o să avem rezultate în continuare, pas cu pas", a spus primarul municipiului Chişinău, Dorin Chortoacă

"Noi finanţăm parţial de la noi, parţial de la locatari, care introduc investiţiile proprii. Şapte locatari tot e o sumă considerabilă", a explicat proprietarul firmei de construcţie, Ion Dermenji.

În ultima perioadă, familiile acceptate în programul "Prima Casă" optează tot mai mult pentru apartamente de pe piaţa secundară sau la mansardă. Creditele sunt oferite pentru o perioadă de la 10 la 30 de ani, cu rata dobânzii de 9 la sută anual. Până în prezent, Primăria a acceptat dosarele a peste o mie de familii în cadrul programului "Prima Casă".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu