Dmitrii Rogozin A AJUNS la Chişinău. Cum a fost întâmpinat vicepremierul rus (GALERIE FOTO)

Embed:

Relaţiile bilaterale moldo-ruse vor fi resetate, iar cooperarea comercială între cele două state va trece la o nouă etapă. Declaraţiile au fost făcute de către vicepremierul Rusiei şi cel a Moldovei, Dmitri Rogozin şi Octavian Calmîc, după întrevederea pe care au avut-o cei doi la Chişinău. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii cabinetelor de miniştri din ambele ţări.

În cadrul întrevederii, care a durat o oră şi jumătate, Dmitri Rogozin şi Octavian Calmîc au discutat despre problemele din relaţiile comerciale bilaterale, inclusiv despre restricţiile pentru exportul unor produse moldoveneşti pe piaţa rusă. Discuţiile au avut loc în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

"S-a discutat problematica aplicării taxelor vamale faţă de produsele de origine moldovenească pe piaţa Federaţiei Ruse şi a diferitpr condiţii vizavi de fructele şi legumele care sunt exportate pe această piaţă. Cel mai important asupra căruia ne-am focusat este definitivarea acelei foi de parcurs", a precizat Calmâc.

Cei doi oficiali şi-au exprimat convingerea că problemele existente pot fi depăşite în timpul apropiat.

"În septembrie ne vom întâlni sau vom discuta despre munca efectuată. Cred că în noiembrie vom putea să ne întâlnim într-un format mai larg. Delegația rusă la Chișinău este una solidă. Mi-a fost dor de Chișinău, de voi. Sper că totul va fi bine", a spus Rogozin.

Când a ajuns la Chişinău, Dmitri Rogozin a fost întâmpinat de câteva zeci de protestatari. Ei au cerut ca vicepremierul rus să fie numit persoana non-grata în Moldova.

În cadrul vizitei, Dmitri Rogozin are planificate întrevederi cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol, printre care şi liderul regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk. Miercuri, vicepremierul rus se va întâlni la Chişinău cu premierul Pavel Filip. Ultima dată, Rogozin a fost în ţara noastră în 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu