Dmitrii Kozak, primele declaraţii în timpul vizitei la Chişinău: Le mulţumesc celor din Blocul "ACUM"

Embed:

Vicepremierul rus, Dmitrii Kozak, a ajuns la Chişinău, unde a avut prima întrevedere cu şeful statului Igor Dodon. Ulterior, cei doi oficiali au făcut declaraţii de presă. Kozak le-a mulţumit deputaţilor "ACUM" şi PSRM pentru că au format o alianţă de guvernare.

Totodată, oficialul rus a lăsat să se înţeleagă că dacă criza politică nu se rezolva, în Republica Moldova exista risc de destabilizare.

"În primul rând vreau să felicit moldovenii cu rezolvarea crizei politice, totul a trecut paşnic, era un mare risc de destabilizare. Vreau să-i mulţumesc lui Igor Dodon, membrilor Blocului "ACUM", socialiştilor, care au reuşit să formeze o coaliţie", a declarat Kozak. 

Publika.md aminteşte că în seara zilei de 7 iunie, când expira termenul legal de formare a unei majorități parlamentare și a unui guvern, vicepremierul Dmitrii Kozak îi suna în permanență pe socialiști. Mai mult, comunicarea era pe o tonalitate foarte ridicată. Acest lucru a fost declarat de către realizatoarea de la TV8, Natalia Morari.

Drept urmare, în data de 8 iunie, Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase au format alianța dorită de Kozak, iar ulterior au început să pună în aplicare condițiile respinse de Vlad Plahotniuc, cerute de ruși, prin Dodon, pentru o alianță cu democrații.

CITEŞTE ŞI: ALIANŢA KOZAK, rezultatul urletelor lui Dmitri Kozak la telefon

Lasă un comentariu