Dmitri Voloşin, pe urmele socialiştilor: îi cere Ambasadei SUA să renunţe la Stadionul Republican

Embed:

Omul de afaceri și activistul Dmitri Voloșin îi cere Ambasadei SUA din Moldova să renunţe la ideea de a-şi construi un sediu pe teritoriul fostului Stadion Republican din Chişinău. Voloşin i-a expediat ambasadorului Dereck J. Hogan o scrisoare deschisă în care îi spune că acest proces ar putea leza relaţiile dintre ţara noastră şi SUA. 

Totodată, Dmitri Voloşin a cerut o întrevedere personală cu diplomatul american pentru "a face claritate privind procedura de cedare a stadionului și pentru a găsi un compromis care ar satisface toate părțile implicate.", se spune într-un comunicat de presă. 

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută şi consilierii municipali din cadrul Partidului Socialiștilor i-au cerut premierului Maia Sandu și majorităţii parlamentare să nu permită construcția Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican.

CITEŞTE ŞI: Consilierii socialişti îi cer Maiei Sandu să nu permită construcția Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican

Stadionul Republican a fost deschis în 1952, iar în 2007 a fost demolat întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor. Conducerea comunistă de atunci a promis redeschiderea arenei, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Lasă un comentariu