Dmitri Medvedev: Rusia nu poate garanta că nu va anexa regiunile Doneţk şi Lugansk

Embed:

Rusia nu poate garanta că nu va anexa regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de către premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, în cadrul unui interviu pentru Bloomberg, primul din ultimele patru luni pentru presa străină. Oficialul a mai subliniat că SUA şi UE nu trebuie să intervină în treburile interne ale Ucrainei şi să o "împingă" spre NATO.

Dmitri Medevedev l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă de lipsă de tact, atunci când s-a referit la sacţiunile impuse de SUA. Premierul rus mai crede că Moscova şi Occidentul se îndreaptă spre o nouă confruntare.

"Ne apropiem încet, dar ferm, de un nou Război Rece, de care nimeni nu are nevoie. Un politician competent ştie cum să ia decizii subtile, înţelepte şi inteligente, iar Barack Obama a reuşit să facă acest lucru, pentru o perioadă. Ceea ce se întâmplă acum demonstrează că administraţia americană a renunţat la acest lucru şi va fi una dintre părţile care vor avea de suferit", a menţionat Medvedev.

Premierul de la Moscova a mai spus că Moscova este gata să îi ofere Occidentului informaţii privind retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina. Cu toate acestea, data şi locul desfăşurării exerciţiilor militare pe teritoriul său ţine de treburile interne ale Rusiei. Şeful cabinetului de miniştri de la Moscova s-a referit şi la problema gazelor.

"Fiecare ţară sau grup de ţări, inclusiv Uniunea Europeană, are dreptul să-şi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale. Nu acordăm însă nicio importanţă acestui lucru şi asta pentru că, deocamdată, nu există o alternativă livrărilor de gaze ruseşti", a precizat Dmitri Medvedev.

Medevedev a adăugat că Ucraina trebuie să anunţe când îşi va achita datoriile pentru gazul consumat şi îi sugerează să ceară ajutor financiar din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu