Dmitri Medvedev: Planul lui Kofi Annan, ultima şansă ca Siria să evite un război civil

Embed:

Planul de pace al trimisului ONU la Damasc, Kofi Annan, este ultima şansă pentru Siria să evite un război civil sângeros. Este declaraţia făcută de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a adăugat că Moscova va acorda tot sprijinul necesar pentru ca misiunea să pună capăt violenţelor din Siria.

Vom acorda ajutorul necesar la orice nivel şi în orice direcţie, în măsura în care Rusia este capabilă. Sperăm cu adevărat că eforturile dumneavoastră se vor încheia cu un rezultat pozitiv.

"Vă mulţumesc domnule preşedinte. Mă bucur foarte mult că mă aflu aici şi pot discuta cu dumneavoastră problema Siriei", a declarat trimisul ONU în Siria, Kofi Annan.

Annan încearcă de mai mult timp să convingă Rusia să adopte o poziţie mai fermă faţă de regimul lui Bashar al-Assad. Asta după ce atât Rusia, cât şi China au respins două rezoluţii care condamnă violenţele comise de forţele de securitate siriene.

În această săptămâna, planul de pace propus de Annan a fost aprobat de Consiliul de Securitate al ONU, cu sprijinul celor două ţări. Comunitatea internaţională ameninţă Siria cu sancţiuni suplimentare, dacă nu se conformează propunerii făcute de Annan, care prevede încetarea focului, stabilirea unui dialog politic între guvernul de la Damasc şi opoziţie, precum şi accesul deplin pentru asisenţa umanitară.

Siria are încheiate cu Rusia contracte de cumpărare a armelor, în valoare de miliarde de dolari. Potrivit ONU, revoltele din Siria, începute acum un an, s-au soldat cu peste 8.000 de morţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu