Dmitri Medvedev ameninţă Ucraina: Ar putea fi sistată alimentarea cu electricitate

Embed:

Rusia va răspunde cu măsuri asimetrice, dacă Occidentul va impune noi sancţiuni împotriva sa. Avertismentul a fost făcut de premierul rus într-un interviu pentru ziarul "Vedomosti". Dmitri Medvedev nu a ezitat să amenințe și Ucraina cu restricționarea alimentării cu electricitate.

În contextul în care noile sancțiuni anunțate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ar urma să intre astăzi în vigoare, Dmitri Medvedev avertizează cu măsuri care ar putea viza domeniul transporturilor.

Potrivit premierului rus, restricțiile ar putea afecta tranzitarea teritoriului Federaţie Ruse pe cale aeriană, fapt ce ar putea duce la falimentarea multor companii. Medvedev a ameninţat şi Ucraina cu suspendarea alimentării cu energie electrică, dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua. Asta după ce, la sfârşitul lunii august, în mai multe orașe din peninsulă a fost întreruptă electricitatea. În prezent, Kievul asigură aproape 80 la sută din consumul de electricitate din Crimeea.

Şeful executivului de la Moscova şi-a exprimat speranţa că situaţia din estul Ucrainei se va stabiliza, în contextul armistiţiului. De cealaltă parte, omologul său ucrainean, Arseni Iațeniuk a declarat victoria va fi obținută atunci când țara sa nu va mai cumpăra deloc gaze de la Rusia, fapt care ar putea deveni realitate în cinci ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu