DizABILITY Social Economic Fest, organizat în premieră. Oamenii cu dizabilităţi şi-au vândut lucrările handmade

Embed:

Zeci de persoane în cărucioare, cu diagnostice incurabile și destine complicate, și-au demonstrat talentele în cadrul evenimentului "Dizability Social Economic Fest", desfăşurat Chișinău.

Tatiana Bezerdic este un exemplu pentru mulţi oameni. De 20 de ani ea se deplasează în scaun cu roţi. Asta nu a devenit însă un obstacol pentru ea. În timpul liber, Tatiana tricotează și coase.

"Sunt foarte mulţumită că astăzi mi-am vândut lucrările. Oamenii le-au apreciat şi le-au cumpărat cu multă plăcere. Eu cred că lucrările mele au fost apreciate, deoarece eu când cos sau tricotez, depun suflet pentru fiecare articol", a spus meşterul handmade, Tatiana Bezerdic.

Pentru Vlad Andreev, un fotograf cu paralizie cerebrală, ziua de azi este o şansă rară să găsească clienţi noi.

"Mă ocup de arta fotografiei timp de șase ani și jumătate. Fac asta în primul rând pentru că îmi place să o fac. Și o fac din toată inima mea. În fiecare fotografie puteţi observa o parte din mine", a spus fotograful Vlad Andreev.

Ideea târgului la care sunt expuse lucrui realizat manual de persoanele cu dizabilităţi a fost foarte apreciată de vizitatori.

"- Aţi cumpărat ceva? - Deocamdata mă gândesc ce să cumpăr, fiindcă alegerea este foarte bogată. Dar deja am pus ochiul pe câteva lucruri."

Şi deputata Valentina Stratan a cumpărat câteva articole handmade.

"- Ce idee bună! Este foarte frumos şi util pentru copii ca să înveţe să numere şi să ştie culorile. Anume această a atras atenţia mea", a spus deputatul PDM, Valentina Stratan.

Cel mai mare impediment pentru persoanele cu dizabilități este să-şi găsească un loc de muncă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, din 180 de mii de oameni cu nevoi speciale, doar un sfert sunt angajaţi oficial. Acest indicator urmează a fi îmbunătățit prin stimularea agenților economici.

Organizatorii speră că festivalul va fi organizat în fiecare an.

"Dizability Social Economic Fest" a fost organizat pentru prima dată de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități "Oportunități Europene fără Frontiere", în colaborare cu Rețeaua Națională a Femeilor Antreprenoare din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu