Distracţiile de iarnă, puţine pentru moldoveni. În acest an, lipsa zăpezii "topeşte" afacerile proprietarilor de pârtii

Embed:

Pârtia de schi din satul Ciorești, raionul Nisporeni, nu a funcţionat nicio zi de la începutul sezonului rece. Lipsa zăpezii a tăiat considerabil din veniturile proprietarului şi le-a zădărnicit planurile amatorilor de schi. Cei care au vrut totuşi să se bucure de farmecul ierii au mers la patinoarul din Capitală.

Mare aglomeraţie era acum un an pe pârtia de la Cioreşti. Copii, părinţi şi bunici mergeau să se dea cu sania sau să schieze. Proprietarul spune că va amenaja o pârtie cu zăpadă artificială.

"Sper ca anul acesta, este planificat deja să scoatem la capăt cu condițiile. Să punem tunurile și să facem zăpadă artificială. Avem deacum proiectul pe hârtie deocamdată și sperăm să fie pentru anul viitor toate condițiile necesare pentru a schia normal", a spus Nicanor Armasaru, proprietarul pârtiei.

În acest sens, vor fi cumpărate mai multe echipamente de schi.

”Ce echipamente avem noi, putem asigura aproximativ o sută de persoane. În schimb, pentru anii viitori, o să procurăm încă măcar două sute de perechi de echipamente”, a mai spus bărbatul.

Iar dacă pârtia de schi de la Ciorești este goală, patinoarul din Chişinău nu duce lipsă de vizitatori:

”Ne bucurăm cât de puțin, ce să facem. -La săniuș ați fost anul acesta? - Nu, nu, încă nu am fost. Prima dată venim aici la schi. E frumos, e bine, multă lume, muzică”.

”Altceva nu e acuma. Natura nu ne oferă așa șanse, cu părere de rău”.

”Sper că o fie zăpadă și o să ne dăm și cu săniile”.

”Am hotărât să ieșim la mișcare cu prietenii”.

O tură de 45 de minute la patinoar costă între 60 și 80 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu