Distracţie, spectacole și ore de instruire. 600 de copii îşi vor petrece vacanţa la tabăra Poienița Însorită din Miciurin, Drochia

Embed:

600 de copii îşi vor petrece vacanţa în această vară la tabăra "Poienița Însorită" din satul Miciurin, raionul Drochia. Zona de odihnă și-a deschis porţile săptămâna trecută, iar micuţii care au ajuns deja acolo au parte de multă distracţie, spectacole, dar și ore de instruire.

În prima tură se odihnesc 174 de copii, care sunt încântaţi de activitățile din tabără:

"Am deja șapte-opt ani de când vin la tabără. Îmi place cum hrănește, cum ne odihnim. Este planificat totul, discoteca seara, jocuri, prieteni noi". 

"Diferite jocuri, concursuri, întreceri, starturi vesele, concerte".

"Prima dată vin la această tabără. Am fost la diferite tabere. Aici cel mai tare mi-a plăcut".

"Îmi place să facem diferite activități, luăm premii mari. Îmi place discoteca". 

"Copiii sunt veseli, sunt hrăniţi bine, toată ziua au o varietate de distracții, de activități pe placul lor", a declarat Rodica marcu, educatoare.

Directorul taberei spune că zona de odihnă are nevoie de reparații, iar copiii și-ar dori o piscină.

"Tabăra noastră are nevoie și de investiții ca să o reconstruim. Căsuțele sunt cam vechi, de peste 30 de ani. Din doleanțele copiilor noi culegem că ei vor bazin, ei vor blocuri sanitare în fiecare căsuță", a menţionat Aliona Râbac, directoarea taberei Poienița Însorită.

Deputatul PDM Corneliu Padnevici, care a vizitat tabăra, a dat asigurări că vor fi identificate surse financiare pentru modernizarea acesteia.

"După ce va fi efectuat acest exercițiu în baza unei decizii a consiliului raional, va fi posibil ca să fie depuse în mai multe ambasade, în mai multe proiecte interesante, investiționale pentru a atrage investiții de a moderniza tabăra Poienița Însorită", a punctat deputatul PDM Corneliu Padnevici.

O foaie de odihnă la tabăra din satul Miciurin costă 1.350 de lei. Copiii din raion beneficiază de o reducere de 50 la sută, iar cei din familii social-vulnerabile se odihnesc aici gratuit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu