Distracţie periculoasă. Copiii s-au bălăcit în havuzuri, dar s-au ales cu traume

Embed:

După ce în week-end am luptat cu temperaturi ridicate, iată că şi începutul săptămânii s-a dovedit a fi unul extrem de cald. Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben.

Pentru a se răcori peste 500 de copii şi tineri şi-au dat întâlnire, astăzi, într-un parc din Capitală. Acolo copiii s-au stropit cu apă iar unii chiar au sărit în fântâna arteziană din parc. Nu toţi au plecat, însă, veseli de la distracţie. Asta pentru că unii copii au ajuns în maşina medicilor de pe salvare. Ei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au alunecat pe pavajul ud şi şi-au luxat braţele sau picioarele.

Copii spun că şi-au dat întâlnire prin intermediul reţelelor de socializare sau prin schimb de e-mailuri. În câteva ore, în parc s-au adunat peste 500 de tineri. Din păcate, unii şi-au sfârşit ziua alături de medicii de pe salvare.

Această metodă de a se răcori a stârnit, însă, îngrijorarea adulţilor, care se plimbau prin parc.

"Ar fi bine ca să fie salvarea sau cineva din maturi să supravegheze pentru că în havuz e foarte lunecos şi copii pot, Doamne fereşte, să-şi fractureze ceva", spun îngrijoraţi părinţii.

"Eu cred că clar că nu e bine tot ce se petrece aici. Să sperăm că nu o să fie cazuri de astea, o să fie atenţi", relatează aceştia.

Grijile, însă, nu se citeau pe feţele copiilor care au profitat de temperaturile ridicate pentru a face o adevărată baie.

Iată ce au spus copiii.

"Este foarte vesel, mai ales acum, după examenele pe care le-am avut astăzi, e vesel şi răcoritor".

"Am venit uscate şi acum suntem ude. Ne-au udat băieţii mai mari!".

Acţiunea de astăzi nu a fost organizată de către autorităţi sau organizaţii neguvernamentale, iar copii s-au scăldat fără a fi supravegheaţi de adulţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu