Distracţie la înălţime! Festivalul baloanelor cu aer cald, la prima ediţie în Moldova

Embed:

Adrenalină, senzaţii tari şi o privelişte încântătoare. De asta se pot bucura participanţii la primul Festival Internaţional al baloanelor cu aer cald din Moldova. Iar primele baloane au şi împânzit cerul în această dimineaţă, oferind publicului o panoramă inedită.

Participanţii s-au pregătit minuţios pentru că, spun ei, această pasiune merită tot efortul.

"Aceasta este o şansă oferită de viaţă, prin care hobby-ul este transformat în muncă. O să savurez din plin plăcerea", a spus un tânăr.

"Foarte bine, încet, încet, vom începe să ne umflăm şi apoi pe rând vor decola. Pentru senzaţiile pe care ţi le oferă balonul, pentru libertatea pe care o simţi acolo, de sus, în aer, pentru experienţa unică pe care ţi-o oferă acest tip de sport merită acest efort", a spus Ion Istrate, pilot din România.

"Senzaţiile sunt minunate, aerul este proaspăt, dispoziţia e superbă, va fi foarte vesel! La început hobby-ul meu era familia, acum, însă, vreau să trăiesc şi pentru mine", a menţionat pVladislav Sagan, participant din Ucraina.

La eveniment participă şapte echipe din mai multe ţări, dintre care două sunt din Republica Moldova.

"Este doar un Festival în care o să arătăm frumuseţea balonului în zbor. Startul a fost astăzi dimineaţă şi o să dureze până joi. În fiecare zi se vor efectua câte două zboruri, dimineaţa şi seara. La Festival particiă 7 echipaje, din 6 ţări, din Olanda, Cehia, România, Ucraina, Rusia şi Republica Moldova vor fi 2 echipaje", a spus Sergiu Zavulan, pilot din Republica Moldova.

Baloanele care participă la Festival au volume cuprinse între 2000 şi 4500 metri cubi de aer, fiind de mărimea unui bloc de 6-8 etaje.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu