Distracţie în zi de doliu! Andrei Năstase și Maia Sandu au participat la Festivalul Ia Mania

Embed:

Distracţie în zi de doliu! Ministrul de interne Andrei Năstase și premierul Maia Sandu au participat ieri la Festivalul Ia Mania, în ziua în care victimele regimului stalinist au comemorat 70 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia. Gestul a stârnit un val de critici din partea internauţilor.

De dimineaţă, Maia Sandu, îmbrăcată în ie, şi subalternul său Andrei Năstase au participat la mitingul de comemorare a victimelor deportărilor staliniste. Internauţii au scris că de fapt, Maia Sandu şi-a luat bluza tradiţională ca mai apoi să plece la Festivalul Ia Mania, organizat la Holercani. La eveniment a fost prezent şi ministrul de interne, Andrei Năstase. Încă în anul 2016, data de 6 iulie a fost decretată drept zi de doliu de fostul preşedinte Nicolae Timofti.

Potrivit documentului, este recomandat ca autorităţile publice, întreprinderile şi organizaţiile să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive, lucru de care Maia Sandu nu a ţinut cont.

Preşedintele Asociaţiei de Promovare Socio-Culturala Moldo-Italiană "DOR", Alexandru Cazacu a comentat gestul premierului "ca şi cum a-i merge de la înmormântare la nuntă'', iar alţi internauţi au spus că acesta nu este decât o ipocrizie.

Întâmplător sau nu, dar pe pagina personală de facebook a şefei Guvernului sau pe cea a Executivului nu au fost distribuite poze sau video de la eveniment. Rugată să comenteze gestul premierului, consiliera sa Cristina Bujor ne-a cerut să-i trimitem o solicitare oficială. Anterior însă chiar Maia Sandu a cerut subalternilor săi să fie deschişi cu presa, astfel încât oameni să fie bine informaţi.

"Vreau să vă rog deschidere maximă pentru presă. Acest executiv nu are ce ascunde.", a spus Maia Sandu.

Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a comenta gestul. Nici primarul din Holercani, Tudor Tanasev, localitate unde a fost organizat evenimentul, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune de ce nu a respectat decretul prezidenţial, iar oamenii s-au distrat în zi de doliu şi au dansat. 

CITEȘTE ȘI: ACEEAȘI IE pentru comemorare și distracție. Maia Sandu, luată la rost de internauți pentru că a mers la festival, în zi de DOLIU NAȚIONAL

Lasă un comentariu