Distracţie în luna Ramadanului. În Beirut, musulmanii chefuiesc după apusul soarelui

Embed:
Musulmanii se distrează chiar şi în luna Ramadanului. Autoritățile din capitala libaneză Beirut au organizat un festival care se petrece în fiecare noapte pe strada pietonală din oraș. Toate restaurantele de acolo sunt deschise și ticsite cu vizitatori, care mănâncă bucate specifice perioadei Ramadanului și fumează narghilea.

Viaţa nocturnă în oraş începe după ce apune soarele şi localnicii îşi termină rugăciunile. Pentru ei, seară de seară, sunt organizate concerte cu vedete ale muzicii libanez. Oamenii ies cu familiile pentru a se relaxa după o zi în care nu au mâncat şi n-au băut nimic.

"Am venit aici cu prietenii să luăm masa, apoi ne vom distra tot restul nopții. Este un loc frumos şi vremea este bună. Simțim atmosfera Ramadanului", a menţionat o femeie.

"S-a creat o atmosferă perfectă pentru familii. Toţi doritorii pot veni la acest festival, desfăşurat într-un scuar îndrăgit de localnici", a precizat un bărbat.

Ramadanul este cea de-a noua lună din calendarul musulman. În această perioadă, adepţii din toată lumea a acestei credinţe nu mănâncă și nu beau nimic de la răsăritul şi până la apusul soarelui.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu