Distincţii şi ajutoare materiale pentru participanţii la războiul de pe Nistru

Peste 28 de mii de participanţi la conflictul militar de pe Nistru vor primi distincţia de stat "Crucea Comemorativă". Decernarea va avea loc în timpul manifestaţiilor organizate de Guvern, dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul luptelor pentru apărarea integrităţii ţării.

Până pe data de 2 martie 2012, invalizii şi familiile celor decedaţi vor primi ajutoare în sumă de 1.000 de lei, iar participanţii la conflict câte 200 de lei.

"Ministerul Afacerilor Interne va organiza o masă de pomenire pentru circa 1.000 de participanţi în municipiul Chişinău. La Casa Armatei, Primăria va organiza masă de pomenire pentru cei care sunt cu domiciliu în Chişinău, iar în toate raioanele, mesele de pomenire vor fi organizate de către Consiliile Raionale", a comunicat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu.

Acţiunile militare au avut loc în localităţile Dubăsari, Corjova, Coşniţa, Cocieri, Roghi, Tighina şi Varniţa. Potrivit unor date estimative, în timpul conflictului au murit aproape 300 de combatanţi moldoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu