"Disputele istorice legate de ziua de 28 iunie continuă să dezbine societatea"

Embed:

Disputele istorice în ceea ce priveşte ziua de 28 iunie continuă să dezbine societatea. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika, de aseară. Ei au pledat pentru identificarea unei idei naţionale, în scopul reîntregirii acestui popor.

Jurnalistul Sergiu Afanasiu se arată dezamăgit de situaţia creată, ieri, pe marginea zilei de 28 iunie, în Parlamentul Republicii Moldova.

"Am crescut de la 17 ani prin proteste şi îmi pare că nu s-a schimbat nimic de atunci. Parcă sunt exact cu 22 de ani în urmă, unde roulu principal este al oamenilor politici, care s-au folosit de valori în interes de partid sau personal", este de părere jurnalistul Sergiu Afanasiu.

Pentru a pune punct acestei situaţii, unii invitaţi au încercat să propună soluţii.

"Noi trebuie să căutăm ceea ce ne uneşte, iar aceasta este ideea naţională de întărire a statalităţii Republicii Moldova. Este o idee în jurul căreia trebuie de lucrat", a precizat istoricul Leonid Tabără.

Alţii consideră că principala idee naţională, ce ar consolida societatea, este unirea cu România.

"Ideea naţională a noastră trebuie să fie ideea unităţii naţionale româneşti. Dacă această idee era încă în primul Parlament democratic, noi era să fim în rând cu statele europene şi atlantice", susţine preşedintele PNL Vitalia Pavlicenco.

Există voci care declară că, în prezent, principalul obiectiv are trebui să fie preocuparea pentru situaţia economică..

"Comuniştii sunt interesaţi să-şi apere propriile interese, Alianţa pe ale sale. Noi trebuie să încetăm să ne preocupăm de politică şi să începem a ne preocupa de economie", a opineat preşedintele PSD Victor Şelin.

Şi în acest an ziua de 28 iunie a împărţit atât deputaţii, cât şi societatea în două tabere. Unii au comemorat 72 de ani de la anexarea Basarabiei de către Uniunea Sovietică, alţii au sărbătorit eliberarea ţării de sub dominaţia română.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu