Disputele comerciale dintre SUA şi China afectează miliardarii lumii. Câţi bani au pierdut într-o singură zi 500 dintre cei mai bogaţi oameni ai plantei

Embed:

Disputele comerciale dintre Statele Unite şi China afectează miliardarii lumii. Într-o singură zi, 500 dintre cei mai bogaţi oameni ai plantei au pierdut în total 120 de miliarde de dolari.

Forbes scrie că Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, a pierdut aproape 3,5 miliarde de dolari, iar cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a rămas fără 2,7 miliarde.   

Totul a pornit după ce în data de 1 august, preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că din luna septembrie va impune taxe vamale suplimentare de 10 la sută la importurile din China.

După câteva zile, Banca Naţională a Chinei a devalorizat moneda națională, yuan-ul, care pentru prima dată în ultimii zece ani a scăzut sub pragul de 7 unități pentru un dolar. Decizia ajută companiile chineze să compensezesă contrabalanseze costurile suplimentare generate de taxele vamale impuse de SUA.

Disputele au provocat o scădere de aproape trei la sută a indicelui Dow. Acesta este al șaselea cel mai puternic declin din istorie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu