Dispută pe internet între Valentina Stratan şi Maia Sandu. Ce au de împarţit cele două doamne

Îl repsect pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc pentru că "În toată perioada de când este Coordonatorul Coaliției de Guvernare, în țara noastră au fost demarate proiecte concrete", acesta a fost unul din răspunsurile deputatei Valentina Stratan la atacurile din partea PAS la adresa dumneaei şi a liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

"Astăzi cineva din Partidul Acţiune şi Solidaritate m-a întrebat dacă-l respect pe domnul Vlad Plahotniuc. Le-am răspuns sincer, că-l respect foarte mult și am pentru ce. După cum intuiam, cei din PAS au făcut din declarația mea un motiv să mă atace pe mine și pe Președintele PDM. Dar eu o întreb pe doamna Maia Sandu, de ce l-a respectat și-l mai respectă pe Președintele ei, domnul Vlad Filat?! 

Care sunt motivele pentru care îl respectă pe Filat, dacă: 

- S-a demonstrat că Filat a fost implicat de rând cu Platon în Miliardomat
- Am auzit cu toții discuțiile dintre Filat și Ilan Șor 
- Perioada în care Filat a fost Prim-ministru a fost una plină de intrigi și scandaluri politice 
- Când doamna Maia Sandu făcea parte din Guvernare și PLDM conducea Guvernul, din sistemul bancar se furau miliarde. Tot atunci, în 2014, Maia Sandu a ales să devină membru PLDM cu acte în regulă
- A rupt relațiile țării noastre cu FMI 

Și lista poate continua. Deci care sunt motivele doamnă Maia Sandu pentru care îl respectați pe Vlad Filat?! 

Pe când eu am motive pentru care să-l respect pe domnul Plahotniuc: 

 • A reușit să formeze o coaliție pro-Europeană și nu a permis forțelor pro-Kremlin să preia guvernarea în 2016
 • În toată perioada de când este Coordonatorul Coaliției de Guvernare, în țara noastră au fost demarate proiecte concrete, voi enumera doar câteva:
 • Prima Casă 
 • Arena Chișinău 
 • Drumuri bune pentru Moldova
 • Acord cu FMI și Banca Mondială
 • Bani de la Banca Europeană de Investiții pentru prelungirea Gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău
 • Majorări, poate nu cât de mari ne-am fi dorit, dar constante ale pensiilor și salariilor pentru mai multe categorii de persoane
 • Serviciile Vamale și Fiscale săptămânal acumulează sute de milioane de lei în bugetul de stat (pe când erau conduse de PLDM, unde mergeau milioanele de la Vamă și FISC, în bugetul partidului din care făcea parte și Maia Sandu? Aici merită să ne amintim discuția dintre Recean și Vicol)
 • Puncte vamale unice moldo-ucrainene pe segmentul transnistrian
 • Obținerea unei rezoluții ONU pentru Moldova prin care se cere retragerea trupelor rusești din Moldova 

Și doamnă Maia Sandu, toate sursele mele de venit sunt publice, totul este transparent. Eu spre deosebire de dumneavoastră nu mint oamenii că trăiesc de 3 ani fără salariu din nu știu ce economii. Și dacă este să facem o comparație, mașina dumneavoastră doamnă Sandu, este destul de scumpă și consumă cam mult, pentru o persoană care pretinde că este șomer", a scris pe pagina sa de facebook, Valentina Stratan, deputat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu