Dispuși să se angajeze pentru o remunerare de cel puţin 5.000 de lei. Tinerii din sate au pretenţii salariale mai mari decât cei din oraşe

Embed:
Tinerii din mediul rural au pretenţii salariale mai mari decât semenii lor din oraşe. Potrivit unui studiu realizat de Magenta Consulting, aceștia ar fi dispuși să se angajeze pentru o remunerare lunară de cel puţin 5.000 de lei. În caz contrar, preferă să plece peste hotare. Tinerii din oraşe au spus însă că ar fi dispuşi să muncească şi pentru un salariu mediu de 4.750 de lei. 

Așteptările diferă şi în funcție de sex, dar și de studii. Femeile sunt mai puţin pretenţioase din acest punct de vedere și ar accepta să muncească pentru o leafă de 4.500 de lei. Bărbații cer însă mai mult, de la 5.000 de lei. 

Aşteptări mai mici sunt tinerii care absolvesc școli profesionale sau licee. Eu sunt gata să se angajeze contra unor salarii între 3.000 și 3.250 de lei. Cei cu studii superioare nu ar accepta lefuri mai mici de 5.000 de lei. 

Cea mai mare discrepanță dintre salariul dorit și cel posibil de obținut se atestă în cazul absolvenților de la Arte. Ei şi-ar dori salariu de 5000 de lei, însă consideră că nu e real să ia mai mult de 3.250 de lei pe lună. Situaţia este aproape identică şi în cazul studenţilor de la Medicină.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 - 18 iulie, pe un eșantion de 409 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Marja de eroare de +/- 4.8 la sută.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu