DISPERARE la Ungheni! Oamenii se tem că viitoarele ploi le vor afecta şi mai mult casele

Embed:

Grindina cât oul de găină a făcut ţăndări aseară acoperişurile a peste o mie de case din raionul Ungheni. Furtuna au lăsat zeci de localităţi fără curent electric, iar şuvoaiele au înnămolit terenuri agricole şi drumuri.

Oamenii sunt disperați şi se tem că dacă va mai ploua locuinţele lor vor fi afectate şi mai mult. 

Locuitorii satului Ghindești au avut o noapte de coșmar. Au stat baricadați în case pe timpul furtunii, iar dimineața și-au văzut casele fără acoperiș.

Primarul din Ghindești spune că aproape tot satul a fost devastat. Copacii căzuți au rupt firele electrice și au blocat drumurile de acces spre localitate.

"Au avut de suferit undeva în jur la 95 de procente din case. În jur la 30 de case avem acoperișuri complect descoperite. La vreo șase-șapte case au căzut și tavanele", a spus primarul satului Ghindești, Gheorghe Falcă. 

Mătușa Maria locuiește de 50 de ani în satul Petrești şi spune că nu a văzut aşa grindină mare de când se ştie.

"Cu lopata puteai să rănești, așa de multe. N-am văzut în viața mea. Dacă vor mai fi ploi, pot să cadă tavanele, dacă el e așa tare stricat", a povestit Maria Pendus. 

Deși a durat puțin timp, grindina a distrus mai multe acoperișuri, iar casele au fost inundate.

Fiecare a patra casă din localitate a fost afectată de grindină. Grindina a ciuruit foi de ardezie și a lăsat găuri în acoperişurile locuinţelor.

În urma calamităților naturale, premierul Pavel Filip a decis ca sinistrații să fie ajutaţi cât mai repede posibil. Astfel, ieri de la Agenția Rezervelor Materiale au pornit mai multe camioane cu foi de ardezie și cherestea, ca oamenii să-și poată acoperi casele afectate de grindină.

"Să vedem cum ajutăm în primul rând oamenii. Cred că nu avem timp să așteptăm să trecem proceduile birocratice. Dacă sunt deteriorate acoperișurile acuma, ulterior dacă dau ploile iar, atunci noi riscăm să pierdem casele", a spus premierul Pavel Filip. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu