Disney ar putea cumpăra o mare parte din 21st Century Fox, unul dintre giganții media din Statele Unite

Disney ar puta cumpăra o mare parte din 21st Century Fox, unul dintre giganții media din Statele Unite și deținătorul celebrelor studiouri de film, citează CNBC, surse apropiate negocierilor, scrie libertatea.ro.

21th Century Fox a purtat discuții pentru a vinde cea mai mare parte a companiei către Walt Disney Co., urmând să păstreze doar o companie care se bazează pe știri și sport.

Discuțiile au avut loc în ultimele săptămâni și nu există nicio certitudine că vor duce la o tranzacție. Se pare că Fox a inițiat aceste discuții deoarece managementul dorește să se axeze mai mult pe partea de mass-media și mai puțin pe entertainment și cinematografie.

De altfel, peisajul media american s-a schimbat considerabil în ultimii ani după ce giganți precum Facebook, Google (Alphabet), Amazon și Netflix au schimbat modul în care oamenii consumă media și domină distribuția digitală a conținutului video digital. De aceea specialiștii cred că Disney este singura companie care poate să concureze în acest peisaj, în timp ce Century Fox nu are această capacitate.

Pentru Disney, posibilitatea de a prelua controlul asupra unui alt studio de film și a producției TV, în măsura în care oferta de difuzare directă către consumatori, este atrăgătoare, la fel ca expunerea semnificativă a Fox pe piețele internaționale, cum ar fi Marea Britanie, Germania și Italia prin rețelele sale și 39% proprietate asupra Sky. Disney a anunțat recent că va retrage toate filmele sale de pe platforma Netflix și va stabili două oferte directe către consumator: una pentru sport și una care include francizele cheie precum „Star Wars” și Marvel.

Disney ar fi negociat și o preluare a rețelei sociale Twitter, dar deocamdată nu se știe în ce fază sunt discuțiile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu