Disfuncțiile sexuale, subiect tabu pentru bărbați. "Eu la așa întrebări nu răspund!"

Embed:

Bărbaţii care nu pot avea copii sau se confruntă cu disfuncţii sexuale vor fi consultaţi şi trataţi la un centru de andrologie, care va fi deschis în capitală. Proiectul, în valoare de două milioane de lei, este finanţat de Consiliul Municipal Chişinău. 

Bărbatul din imagini a solicitat pentru prima dată ajutorul medicului androlog în 2013, când avea doar 23 de ani.

"- Sunt căsătorit de patru ani, dar nu reușesc să concep un copil. - Deci problema este în dumneavoastră? - Da. - Medicii ce spun. Ați avut poate unele maladii în trecut? - Și maladii și lucrul meu e stresant."

În prezent, problemele de infertilitate a bărbaților pot fi diagnosticate doar în Chișinău și Bălți, unde există medici andrologi.

"Bărbaţii se confruntă cu mai multe probleme şi în primul rând de infertilitate şi nu în ultimul timp de disfuncţii sexuale sau disfuncţie erectilă. Am făcut această analiză în municipiul Chişinău şi am constatat că numai într-un cabinet la specialistul respectiv se adresează anual aproximativ 500 de bărbaţi cu aceste probleme", a spus șeful Direcției municipale de Sănătate, Mihai Moldovanu.

Majoritatea bărbaților care suferă de infertilitate au între 20 și 40 de ani.

"Cauza principală care duce la infertilitate sunt bolile inflamatorii, bolile sexual transmisibile. Pe al doilea loc ar fi factorii de mediu, stresul, alcoolul, tutunul, drogurile", a precizat andrologul Constantin Pascal. 

Centrul de Andrologie va fi deschis în incinta Maternității nr. 2 din capitală. Aici vor activa trei sexopatologi, un dermatovenerolog, un androlog și un psiholog.

Specialiștii susțin că bărbații se adresează la medicul androlog abia când constată că nu reușesc să conceapă un copil. Și asta deoarece disfuncțiile sexuale reprezintă un subiect tabu pentru multe persoane: 

" - Când ultima dată ați fost la un androlog sau sexopatolog? - Eu la așa întrebări nu răspund!"

În 95 la sută dintre cazuri infertilitatea poate fi tratată dacă este depistată la timp.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu