Discuții productive pe marginea situației la frontiera moldo-ucraineană

La Cernăuți șeful adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov s-a întâlnit astăzi, 19 octombrie a.c., într-o ședință de lucru cu omologul său ucrainean, prim-vicepreședintele Serviciului Grăniceresc de Stat Vasile Servatiuk. În cadrul întâlnirii s-au discutat stadiul actual al cooperării bilaterale, importanța menținerii unui ritm de conlucrare progresiv, cât și stabilirea unor priorități de lucru la frontiera comună.

Primul subiect de pe agendă a constituit prezentarea situației operative la hotarul moldo-ucrainean, fiind constatată o stabilitate în activitatea de supraveghere și control.

Interlocutorii au asigurat interesul reciproc în ceea ce privește fortificarea securității frontierei în regiune. Mai mult, adjuncții celor două entități de frontieră au apreciat perspectivele controlului comun în punctele de trecere, în acest sens fiind menționat nivelul excelent de conlucrare în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, reconstrucția căruia va finaliza în acest an.

Un alt subiect al discuțiilor a fost cooperarea reciproc avantajoasă în cadrul inițiativelor comune privind proiectele de asistență cu Uniunea Europeană. A fost reconfirmată disponibilitatea aplicării proiectului din inițiativa UE " Parteneriatul Estic" de a promova patrularea comună, funcționarea punctelor de contact la frontiera moldo-ucraineană și îmbunătățirea procedurilor de control în punctele de trecere comune Pervomaisc-Cuciurgan și Giurgiulești-Reni, inclusiv logistic.

La finalul întrevederii, delegațiile au convenit asupra intensificării măsurilor dispuse pentru contracararea migrației ilegale, contrabandei cu stupefiante și circulația frauduloasă a bunurilor și vehiculelor supuse accizelor, inclusiv realizării expeditive a schimbului de date și informații operative la frontiera moldo-ucraineană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu