Discuţii privind relațiile bilaterale moldo-turce: "Sprijinul pentru Moldova va fi oferit în continuare"

Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici a avut o întrevedere bilaterală cu vicepreședintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ahmet Aydin.

În cadrul discuțiilor, oficialii au avut un schimb de opinii referitoare la dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre ambele parlamente. De asemenea, au fost discutate perspectivele de intensificare a relațiilor interparlamentare și preluarea experiențelor pozitive în domenii de interes comun.

Liliana Palihovici a menționat că Turica este un partener important al țării noastre și a exprimat mulțumiri pentru asistența financiară acordată în diferite domenii:

"Îmi pun mari speranțe că parteneriatul și cooperarea dintre țările noastre vor fi și în continuare pozitive și fructuoase. Apreciem mult interesul dumneavoastră în dezvoltarea relațiilor de afaceri în țara noastră, îndeosebi vă mulțumim pentru asistenţa financiară şi tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare în astfel de domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, protecția mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistență în UTA Găgăuzia".

De asemenea, Liliana Palihovici a menționat importanța ratificării Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și Republica Turcia.

"Exprimăm satisfacţia şi apreciem înalt ratificarea de către Marea Adunare Națională a Turciei, la 30 iunie curent, a Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și Republica Turcia, care este de o importanța primordială pentru dezvoltarea continuă a relaţiilor comercial-economice dintre ţările noastre", a afirmat vicespeakerul Parlamentului.

La rândul său, vicepreședintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia a asigurat că sprijinul pentru Republica Moldova va fi oferit în continuare și că partea turcă este interesată de intensificarea cooperării interparlamentare prin intermediul schimbului de experiență dintre deputații moldoveni și turci.

"Apreciez că în cadrul legislativului moldovenesc a fost creat grupul de prietenie cu Republica Turcia, prilej care oferă mult mai multe oportunități pentru schimburile interparlamentare. Sunt ferm convins că cooperarea noastră trebuie să se extindă și la nivel internațional, prin susținerea reciprocă pe subiecte de interes comun", a subliniat Ahmet Aydin.

Tot în cadrul întrevederii oficialii au stabilit direcțiile ulterioare de cooperare interparlamentară dintre cele două țări.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu