Discuţii privind implementarea Serviciului 112. Ministrul TIC s-a întâlnit cu directorul STS România

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a avut o întrevedere cu directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale din România, Marcel Opriș. Cei doi s-au întâlnit în vederea stabilirii unei colaborări privind implementarea Serviciului de Urgenţă "112" în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre experiența României în implementarea Serviciului Unic de Urgență. Totodată, a fost prezentată întreaga posibilitate de colaborare.

Vasile Botnari a apreciat deschiderea României în acest sens. Astfel, în scurt timp va stabili o întâlnire cu experții.

Potrivit ministrului TIC, obiectivul de bază este ca Serviciului 112 să înceapă să funcționeze, etapizat, deja din anul acesta, iar în decurs de doi ani, sistemul să fie dat în exploatare integral.

Noul Serviciu de urgență a fost creat prin Hotărârea de Guvern din 17 februarie cu scopul de a asigura interacțiunea eficientă a serviciilor de urgență pe întreg teritoriul țării, după principiul "ghişeului unic". După ce serviciul va deveni funcțional, cetățenii vor putea să apeleze poliţia, pompierii, asistenţa medicală de urgenţă şi serviciul gaze formând un singur număr - 112.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu