DISCUŢII la Preşedinţie! Ion Sturza se află în biroul preşedintelui ţării

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza discută în aceste momente cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

Ion Sturza a fost premier al Moldovei în urmă cu 16 ani. A ajuns în fruntea Guvernului în februarie 1999, fiind desemnat de către președintele Petru Lucinschi. Mandatul său a durat însă mai puțin de un an.

În acea perioadă, Republica Moldova a trecut printr-o acută criză energetică. Statul a acumulat restanţe mari la plata pensiilor şi salariilor. După opt luni de mandat, guvernul Sturza a fost demis de Parlament.

Recent, fostul deputat comunist Alexandr Petcov a amintit, într-un interviu, că Sturza a fost învinuit de corupţie de către reprezentanţii FMI, în perioada când era premier.

Presa din România, unde Sturza are mai multe afaceri, a scris că acesta a lucrat, în perioada sovietică, în structuri controlate de KGB și a făcut avere impresionantă, ca urmare a relațiilor pe care le-a stabilit în spațiul fostei URSS.

Fostul premier al Republicii Moldova  s-a regăsit pe locul 24 in topul Forbes România pentru anul 2014, cu o avere estimata la 110 milioane de euro. Omul de afaceri are 55 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Ştirea se actualizează...

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu