DISCUŢII LA NIVEL ÎNALT: Cristina Lesnic s-a întâlnit cu Serghei Gubarev

Embed:

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a discutat despre situaţia tensionată din satul Varnița, raionul Anenii Noi, cu Serghei Gubarev, reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Ca urmare a aşa-ziselor decrete ale liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, localnicii întâmpină în ultima perioada mai multe dificultăţi.

Printre aceste se numără problemele cu libera circulaţie şi perfectarea actelor cadastrale. Recent, Krasnoselski a semnat un așa-numit decret în care precizează că satul Varnița, din raionul Anenii Noi, se află temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcțiile de administrare sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

Cristina Lesnic şi Serghei Gubariov au stabilit să viziteze mâine localitatea Varniţa pentru a examina situaţia pe teren. Cei doi au mai discutat despre procesul de înmatriculare a vehiculelor din regiunea transnistreană, dar şi despre incidentul de la uzina metalurgică din orașul Rîbnița.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu