Discuţii la Fabrika: Partidul Liberal, văzut în rol de salvator al integrării europene a Moldovei

Embed:

Alegătorii trebuie să fie vigilenţi și să nu cadă pradă provocărilor în cel de-al doilea tur al alegerilor locale în Capitală. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară.

De asemenea, analiştii cred că Partidul Liberal ar trebui să facă parte din noua coaliție de guvernare pentru ca Moldova să continue parcursul european.

Potrivit analiștilor, în cel de-al doilea tur al scrutinului local, oamenii trebuie să fie foarte atenţi atunci când îşi dau votul.

"Sper să nu se greșească foarte și foarte mult ca și strategie electorală din partea liberarilor, în aceste două săptămâni. Lucrurile se vor precipita și se vor pune la loc și sper că vom avea același primar cu orientare geopolitică", a spus decanul Facultăţii de Drept a ULIM, Alexandru Cauia.

"Îmi doresc ca electoratul de dreapta să nu se lase fragmentat, pentru că mă aștept la o sumedenie de provocări, care să vină de pe partea stângă și de la tehnologi politici care coordonează stânga, vor fi multe lucruri aruncate în joc", s-a exprimat analistul media Cristian Tabără.

Potrivit invitaților emisiunii, pentru ca țara noastră să continue parcursul european, Partidul Liberal ar trebui să revină în coaliţia de guvernare.

"Formula ideală cel puțin pentru configurația actuală politică este ca PL să revină în arcul guvernamental și să ofere Republicii Moldova șansa de a reveni în dimensiunile pe care le-a creat până la alegerile parlamentare", a precizat jurnalistul Ion Terguţă.

"PLDM, PDM și PL. Aceasta este o coaliție mai importantă din punct de vedere al continuării parcursului al Republicii Moldova, pentru că PCRM totuşi încearcă să cocheteze cu vectorul estic, acea neutralitate, care la moment nu are nici securitate", a conchis vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Victor Juc.

Marți, în urma ședinței Consiliului Republican al Partidului Liberal, formaţiunea a luat decizia de a face alianţe la nivel local cu Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Platforma Populară Europeană din Moldova.

Partidul Liberal a decis cu cine va face alianţă la nivel local

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu