Discuţii la Consiliul Atlantic: Georgia, Moldova și Ucraina au nevoie de sprijinul Occidentului

Embed:
Georgia, Moldova și Ucraina au nevoie de sprijinul Occidentului pentru a face față provocărilor regionale. E concluzia la care au ajuns președinții parlamentelor de la Chișinău, Kiev și Tbilisi în cadrul unei discuții publice care a avut loc în Statele Unite, la Consiliul Atlantic.

"Războiul hibrid, atacurile cibernetice, propaganda şi tot ce ţine de fenomenul ştirilor false - toate acestea sunt folosite de Rusia împotriva ţărilor noastre şi a multor altor state din occident. Moldova a găsit o soluţie legislativă pentru a interzice difuzarea talk-show-urilor, a programelor informative şi a celor cu caracter militar realizate în Rusia", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Agresiunea Rusiei este relevantă: ne confruntăm cu provocări în ceea ce priveşte propaganda rusă din Georgia. Avem însă mai puţine probleme în comparaţie cu prietenii noştri", a spus preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakidze.

"Vizita noastră aici are un mesaj foarte important: nu există un conflict separat între Georgia şi Rusia, nu există un conflict separat între Moldova şi Rusia, iar soldaţii ucraineni nu mor doar pentru Ucraina. Vrem să spunem că Rusia pune la încercare întreaga lume civilizată", a spus preşedintele Radei Ucrainei, Andrii Parubii.

Consiliul Atlantic este un forum de dezbatere prestigios în domeniul afacerilor internaționale, cu sediul în Washington.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu