Discuții împăciuitoare la Moscova. Ce declarații a făcut Serghei Lavrov

Embed:

Uniunea Europeană este principalul partener economic și comercial al Rusiei, iar Kremlinul vrea ameliorarea relațiilor cu blocul comunitar.

Declarația îi aparține ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a avut astăzi o întrevedere la Moscova cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

"Trecem printr-o perioadă tensionată în relațiile dintre Rusia și Occident. Acest lucru nu ne bucură, dar nu noi am făcut această alegere. Suntem în continuare determinați să îmbunătățim relațiile cu Uniunea Europeană", a afirmat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

De cealaltă parte, Federica Mogherini a declarat că Rusia este un partener important în vederea soluționării conflictelor internaționale și a luptei împotriva terorismului.

"Suntem interesați de dezvoltarea unei cooperări puternice cu Rusia pentru a ajunge la un numitor comun pentru stabilirea unei ordini globale, bazate pe reguli. Lupta împotriva terorismului este, desigur, ceva ce ne unește", a comunicat șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Cei doi oficiali au discutat pe marginea războiului din Siria și Libia, dar și despre pericolul pe care Coreea de Nord îl reprezintă la adresa securității mondiale.

Relaţiile dintre Moscova şi Bruxelles s-au înrăutățit în 2014, după anexarea Crimeei şi izbucnirea războiului din estul Ucrainei. De atunci, UE a impus mai multe sancțiuni dure Moscovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu