DISCUŢII APRINSE! Platforma "DA" nu au cedat PMAN. Unde vor sărbătorii unioniștii Ziua Unirii

Embed:

Platforma "Demnitate şi Adevăr" nu a cedat Piaţa Marii Adunării Naţionale organizaţiilor unioniste, care intenţionau să marcheze Ziua Unirii Basarabiei cu România, în data de 27 martie.

După ore în şir de discuţii aprinse, unioniştii au decis că vor organiza o manifestaţie lângă Teatrul de Operă şi Balet, după care vor porni în marş spre Gara Feroviară.

Discuţiile între reprezentanţii Platformei "DA" şi cei ai organizaţiilor unioniste au durat două zile la rând.

"O soluţie bună ar fi ca participanţii la miting să folosească spaţiul liber al Pieţei Marii Adunării Naţionale. Astfel încât tribuna şi zona de funcţionare a Orăşelului Demnităţii să rămâne la dispoziţia protestatarilor a Pieţii Marii Adunări Naţionale", a spus reprezentantul Platformei "Demnitate și Adevăr", Liviu Vovc.

Reprezentanţii organizaţiilor unioniste s-au arătat nemulţumiţi de insistenţa membrilor Platformei "DA". Ei au cerut iniţial ca protestatarii să-şi mute corturile din centrul Capitalei pentru o zi

"Dumneavoastră uzurpaţi un drept al nostru ca să ne manifestăm. Cred că societatea o să vă apricieze, dar este dureros", a reproșat preşedintele asociaţiei veteranilor de război, Ghenadie Cosovan.  

"Este absurd să ocupe piaţa Capitalei, a ţării, care este fondul ţării, unde se pot face cele mai frumoase manifestări, pentru nişte interese politice. Acum platforma deja este partid", a afirmat membrul organizației unioniste, Renata Verejan.

"Vreau să apelez la bunul simţ al Dumneavostră pentru înţelegere de desfăşurarea în linişte şi ordine a evenimentelor pe care urmează să petreceţi", a declarat șeful-adjunct INP, Liviu Bazuc. 

În data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care a decis să facă acest pas. 

Citește și PMAN, neîncăpătoare. Trei partide şi peste 80 de ONG-uri vor să organizeze manifestaţii pe 27 martie

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu