DISCUŢII APRINSE LA MOSCOVA. Vladimir Putin a discutat patru ore cu Alexandr Lukaşenko

Embed:
Întâlnire tensionată între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus, Alexandr Lukaşenko. Cei doi lideri de stat au discutat la Kremlin mai bine de patru ore un subiect sensibil pentru Minsk - preţurile la petrol şi produsele derivate, despre care anterior Lukaşenko s-a plâns că sunt exagerate.

În cele din urmă, liderul de la Kremlin a dat asigurări că vor fi revizuite taxele la petrol şi va acorda partenerilor săi un ajutor financiar, dar nu se ştie valoarea acestuia. De asemenea, Putin a apreciat evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări.

" Avem toate motivele să credem că relaţiile noastre evoluează. În pofida faptului că există nişte chestiuni care ne preocupă, cert este că ţările noastre întotdeauna au ştiut să găsească soluţii."

Nu la fel de entuziasmat a părut însă preşedintele Belarusului.

" Aş fi vrut să rezolvăm problemele care ne frământă şi să nu intrăm în Noul An cu probleme vechi. Se spune că nu e semn bun."

Echipele de negociatori au convenit asupra creării unui grup de lucru pentru a analiza şi propune soluţii la problemele care preocupă atât Minskul, cât şi Moscova. Relaţiile dintre cele două părţi s-au răcit în ultima perioadă, după ce Rusia a impus taxe la exportul de petrol şi produse derivate în Belarus.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu