DISCUŢII APRINSE la Guvern. Ministrul Educației, CERTATĂ de premierul Pavel Filip

Embed:

Ministrul Educației, Corina Fusu, a fost certată de premierul Pavel Filip, pentru că nu a discutat cu studenții de la pedagogie, care au protestat faţă de aprobarea noului nomenclator. Tinerii sunt nemulţumiţi că documentul îi va obliga să învețe cu un an mai mult. Drept urmare, proiectul a fost exclus de pe ordinea de zi pentru consultări. 

"Am vorbit, apropo, și cu cei care stau acum în fața Guvernului și este rău, doamna ministru Fusu, că două zile protestează și nimeni de la Ministerul Educației nu a ieșit să vorbească cu ei. Cel puțin oamenii trebuie ascultați", a spus Filip.

Premierul a propus ca subiectul să fie discutat mâine, în cadrul unei ședințe lărgite, la care vor participa și protestatarii. De cealaltă parte, ministrul Educației, Corina Fusu, spune că cei care au ieșit în stradă nu sunt vizați de modificările propuse. Documentul se referă doar la studenții care vor fi înscrişi după aprobarea acestuia.

"Din punctul meu de vedere, Ministerul Educației procedează corect, dorind să ridicăm prestigiul profesorilor, cu o pregătire mai bună, mai de calitate. Or un pedagog bun trebuie să învețe mult", a menţionat Ministrul Educaţeie.

"Iată aici, aveți absolut toată susținerea mea. Noi avem nevoie de specialiști buni, de profesioniști", a precizat Pavel Filip.

Marți, un grup de profesori și studenți de la facultate de pedagogie a protestat în faţa Ministerului Educației. Ei nu sunt de acord cu proiectul noului nomenclator al domeniilor de formare profesională, care îi obligă să studieze cu un an mai mult.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu