Discuţii aprinse în Parlament după ce Voronin a felicitat moldovenii cu aniversarea a 100 de ani de la Revoluția socialistă

Embed:

Aniversarea a 100 de ani de la Revoluția socialistă din octombrie a provocat o discuție mai aprinsă în plenul Parlamentului.

După ce deputatul comunist Vladimir Voronin a felicitat moldovenii cu acest eveniment istoric, replicile au continuat pe tema introducerii în țară a opt clopote pentru biserica "Acoperământul Maicii Domnului" din orașul Vulcănești, fără ca să fie achitate taxele vamale.

"7 noiembrie 1917, 100 de ani de la Revoluția socialistă din octombrie. Aducem felicitări întregului popor moldav, care s-a folosit în deplină măsură de acele rezultate ale revoluției", a spus Vladimir  Voronin, deputat PCRM.

Unii deputați s-au arătat nemulțumiți de felicitarea lui Vladimir Voronin.

"În loc să ne felicităm, poate mai degrabă ar fi bine să anunțăm un minut de reculegere decât să ne felicităm unii pe alții cu această așa-zisă sărbătoare. Mii de clopote au fost date jos în urma revoluției și poate importul de clopote ar trebui făcut nu din contul statului, dar din contul revoluționarilor", spune Valeriu Ghileţchi, președintele grupului PPEM.

"Sugestia dvs., a d-lui Ghilețchi, este pentru biserică să transmită factura Partidului Comuniștilor", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului. 

"Dacă vă place Lenin, mergeți la expoziție acolo unde-i monumentul sau la Moscova și pupații moaștele acolo, dar nu în Parlament aici", a spus Ion Apostol, deputat PL.

În același timp, Voronin a menționat că deputații democrați au început campania electorală pentru parlamentarele din din 2018.

"Pentru cine bat clopotele. Este așa roman. Diacov și cu Lupu au început campania electorală pentru cele două mandate din Găgăuzia",  a spus Vladimir  Voronin, deputat PCRM.

"El mulți ani de zile a fost gagauz numărul unu. Noi cu d-l Lupu suntem numărul doi și numărul trei. Matale acolo ești primul concurent", a menţionat Dumitru Diacov, deputat PDM.

Proiectul privind importul a opt clopote fără a fi achitate taxele de import, va fi dezbătut săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu