Discursul Reginei Elisabeta în Parlamentul britanic: Guvernul meu intenționează să lucreze pentru un nou parteneriat cu Uniunea Europeană

Embed:

Regina Elisabeta a susţinut discursul anual în cadrul Parlamentului Marii Britanii, cu ocazia deschiderii sesiunii plenare. Suverana a ajuns la sediul Legislativului de la Londra cu o trăsură cu şase cai, iar în Camera Lorzilor a intrat la braţul Prinţului Philip.

După cum prevede tradiţia, suverana a citit un discurs pregătit, din timp, de către Guvernul de la Londra. Mesajul a început şi a sfârşit cu cel mai sensibil subiect - Brexitul, preconizat pentru 31 octombrie.

"Prioritatea Guvernului meu a fost mereu securizarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie. Guvernul meu intenționează să lucreze pentru un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, bazat pe comerț liber și pe cooperare prietenoasă", a spus Regina Elizabeta. 

Regina Elisabeta a subliniat că Guvernul se va concentra pe politici care vor duce la dezvoltarea economiei, că va propune strategii fiscale, sociale şi în sănătate şi că se va preocupa de problemele privind securitatea internaţională.

De asemenea, va pune în lista priorităţilor subiectul privind schimbările climatice. Suverana a ţinut să menţioneze că guvernul urmează să fie adoptat un act normativ care să reglementeze regimul imigraţiei, astfel încât să nu mai fie posibilă trecerea liberă a frontierei Marii Britanii.

„Guvernul meu se va asigura că cetăţenii europeni care şi-au construit un rost în Regatul Unit şi au contribuit atât de mult la succesul ţării vor avea dreptul să rămână aici”, a menţionat Regina Elizabeta. 

Săptămâna viitoare, premierul britanic urmează să prezinte Legislativului planul pentru divorţul de Uniunea Europeană. Situaţia este destul de delicată, având în vedere că Boris Johnson nu deţine majoritate în Parlament, iar Acordul pe care l-a pregătit riscă să fie respins. În aceste condiţii, premierul britanic va fi nevoit să ceară Uniunii Europene o altă amânare a Brexitului.

Lasă un comentariu