DISCURSUL premierului Iurie Leancă la Bruxelles. "Moldova şi UE sunt unite pentru totodeauna!"

Embed:

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a scris o nouă pagină în istoria ţării noastre prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană!

Prezent la Bruxelles, prim-ministrul a ţinut un discurs în limba franceză şi unul în limba română prin care a transmis un mesaj de felicitare tuturor moldovenilor şi a menţionat cât este de important pentru ţara noastră înfăptuirea acestui pas.

"Moldova şi UE sunt unite pentru totodeauna! Pot să o definesc ca un viitor mai bun. Tânăra Moldova a cunoscut urcuşuri şi prăbuşiri de-a lungul istoriei sale. Lucruile se schimbă rapid în sensul cel bun", a declarat Iurie Leancă.

Totodată, oficialul a promis că Republica Moldova va merge înainte chiar dacă va întimpina multe impedimente în procesul de Integrare Europeană.

"De la venirea în 2009 a unei guvernări pro-europene, această alegere ne-a obligat să mergem înainte, şi nu avem dreptul nici să facem compromisuri şi trebuie să devenim membri ai acestei familii europene. Nu există îndoială faţă de determinarea noastră. Mulţumesc colegilor pentru că am reuşit să ajungem până aici", a specificat Iurie Leancă.

Mai mult, demnitarul moldovean a îndemnat cetăţenii să fie solidari promiţându-le un viitor la standardul european.

"Pentru Moldolva, Europa este cea mai clară imagine a vieţii pe care o vom avea, o viaţă mai bună, mai demnă şi trăită în pace. Vom munci din greu, dar vom merge înainte. Mă gândesc la moldovenii de acasă dar şi cei din afara ţării, care arborează astăzi drapele în toată lumea", a conchis Iurie Leancă.

"Vom merge până la capăt pe acest drum şi vom reveni acasă!"

Publika.md aminteşte că cu câteva minute în urmă Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană de premierul Iurie Leancă, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

La eveniment sunt prezenţi cei 28 de lideri ai statelor UE, care şi-au pus semnătura pe documentul istoric.

Tot astăzi, a semnat şi Georgia Acordul de Asociere cu UE, iar Ucraina a semnat partea economică a Acordului.
 
O echipă Publika TV se află la Bruxelles de unde va transmite informaţii despre toate acţiunile care vor avea loc în legătură cu semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Imagini în direct pot fi urmărite pe publika.md/live.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu