Discursul lui Biden în fața poporului a fost cerut de Moldova

Embed:

“Discursul vicepreședintelui SUA, Joe Biden, în faţa cetăţenilor moldoveni va avea loc la inițiativa și la insistența Republicii Moldova”, Aceasta este declarația Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, lansată astăzi, 10 martie, în cadrul emisiunii Fabrika.

Potrivit lui Leancă, vicepreşedintele american va vorbi despre cetăţenii Republicii Moldova şi pentru ei, iar discursul acestuia în faţa mulţimii nu se va deosebi cu multe de ceea ce va discuta în cadrul întrevederilor cu prim-ministrul Vlad Filat şi preşedintele interimar Marian Lupu.

Iurie Leancă a mai declarat că vizita oficialului american este un semnal din partea Casei Albe că Moldova poate fi o poveste de succes. Analistul politic, Igor Boțan a fost mai sceptic și a declarat că pentru ca Moldova să devină o poveste de succes, ea are nevoie de stabilitate politică. “Trebuie să fim foarte atenți, ca povestea de succes să nu se finalizeze cu un eșec”, a menționat Boțan.

Amintim că, mîine, 11 martie, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden vine la Chişinău, la invitaţia premierului Vlad Filat. Biden va ţine un discurs în faţa cetăţenilor moldoveni, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Persoanele prezente la locul discursului vor fi supuse unor verificări personale.

Urmăriţi aici integral ediţia din 10 martie 2011 a emisiunii "Fabrika"!loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu